חרדות יכולות לבוא לידי ביטוי במגוון של סימפטומים וביטויים חיצוניים. שני אנשים הסובלים מחרדות יכולים להרגיש את התחושות השליליות בצורה כל כך שונה, עד שלעומד מבחוץ יכול להראות כאילו ששני האנשים סובלים מבעיה אחרת לגמרי.
חרדות יכולות לגרום לסימפטומים רגשיים ולסימפטומים פיזיים. סימפטומים פיזיים עלולים לכלול הרגשת כיווץ בחזה, דפיקות לב מוגברות, נשימות בקצב מהיר, הזעה שלא כפי הרגיל, כאבי ראש ועוד.
הסימפטומים של החרדות
חרדות יכולות גם לגרום לסימפטומים פיזיים שהם פחות "דרמטיים". סימפטומים כאלו יכולים לכלול: קשיים להתרכז, תחושת ניתוק קלה (או קשה) מהמציאות, ראיה מעט מטושטשת, עצבנות תמידית, נטייה לקפוץ מטריגרים קטנים, עייפות ועוד.
כשסימפטומים דקים כמו אלו מופיעים, קשה לאדם להגדיר לעצמו שהוא סובל מחרדות, ושכדאי לו ללכת ולמצוא פיתרון אליהן. האדם יכול אפילו לחיות שנים כשהוא נע ונד בין סימפטומים שונים שכאלו, מבלי שהוא יבין שהם קשורים אחד לשני, ושהוא צריך למצוא להם טיפול שיפסיק אותם.
סימפטומים רגשיים יכולים לכלול: פחדים מוגזמים (כמו פחד לצאת מהבית לעשיית מטלות פשוטות, פחד להתקשר לאדם מסויים, פחד מידיעות חדשותיות בעיתונים וכדומה), דאגות מתמידות שלא פוסקות, תחושת בלבול (תחושה של חוסר אחיזה בזמן או במרחב וכדומה) ועוד.
חרדות מפחדים המוגזמים
אחד מהמאפיינים של הסימפטומים של הפחדים המוגזמים והחרדות זה העובדה שהאדם מודע לחוסר היגיון שבהם. הוא יכול לדעת באופן שכלי בצורה וודאית שאין לו שום סיבה להיות תחת השפעה של חרדה (לדוגמא: לבקש קידום במקום העבודה שלו, לדבר בפני קבוצת אנשים, לבקש הלוואה חוץ בנקאית, לטוס ועוד) אך בכל זאת החרדה מופיעה ומונעת ממנו לעשות את הפעולה הזאת. למרות שהאדם מודע לחוסר היגיון של התחושה שהוא חש, הוא עדיין לא מסוגל להפסיק אותה. דבר זה מפריע בעיקר לאנשים חכמים היודעים "להזיז דברים". מתסכל אותם מאד להרגיש שהם אינם מסוגלים לשלוט על התחושה הזאת!